Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

I Died For You

Av Beth - 12 augusti 2009 22:13

I Died For You är numera min absoluta favoritlåt med Iced Earth. Tätt följd av Melancholy, Watching Over Me och Dracula. Till viss del även Disciples of the Lie och Stand Alone, men de två sista är jag inte säkra på, men det var vad jag kunde känna rent spontant när jag lyssnar igenom låtarna utan att lägga någon större vikt på lyssnadet.
Men I died For You är den största favoriten. Det är något speciellt med den, den talar till mig på ett sätt. Påverkar mig, nästan värkande. Kanske är det det som menas med att ha en egen "theme song". Jag vet inte riktigt, men något är det. Den symboliserar mig så otroligt bra bara. Det stämmer ju;


Oh how I love you
The pain won't go away
Oh when I need you
You're always so far away
I cry for you
Leaving myself to blame
I died for you
I gave up everything


Om man ser till det faktum att jag fortfarande är vid liv, så stämmer den in något så gräsligt, rentav skrämmande. Det är jag skulle jag nästan vilja säga. För nog fan gör det ont, men jag låtsas inte om det så mycket. Låtsas inte se det fastän det är solklart och står skrivet i pannan på mig med en röd spritpenna. Men jag måste låtsas, eller ignorera det rättare sagt. För att inte falla. Får inte falla.

Ensamheten kväver mig, det är det nog ingen som har undgått, men någonstans står det en oskriven regel om att jag är stark; att jag klarar av det här. Och kanske är det verkligen så - jag är för stark för att dö. Men det är också något som jag bara låtsas som att jag vet om. Själv vet jag att jag är för feg för det. Eller? Jag vet inte. Om jag ska vara ärlig.


Åkte ut till Fontänhuset för att träffa Johan idag.

Something Wicked This Way Comes hjälpte till att hålla mig ovanför ytan och inte sjunka av ångest som så många gånger förr varje gång jag passerar det där stället. Men det var inte plattan som höll mig uppe. Egentligen. Men utan den så hade det varit ändå svårare. Klammra sig fast vid ting istället för drömmar och fantasier; klammra sig fast vid något som jag inte riktigt vet finns.
Det gick i alla fall bra ut och väl där. Gick igenom lyktfestivalen med Johan och guidade honom och Carlos genom bandens MySpace-sidor. Han uppskattar det som jag har lyckas åstadkomma, det vill säga med bloggen och med banden. Skall skriva ihop en lista med nummer till de olika banden som än så länge är klara, så att han kan ringa runt till dem och gå igenom de detaljer som jag inte har någon större koll på.
Erbjöd mig att ta emot banden när de anländer till festivalen, någon måste ju visa dem runt och allt sådant. Erbjöd mig även att ställa upp med min lägenhet som sovplats ifall det finns dem som behöver sovplats över natten. Kanske vågar jag be om att få vara confrensier (heter det så?) till och med, men har jag turen till att själv få vara med och lira så kanske det blir lite tufft.

Jag har även bett Uutela om att få "anställa" honom som fotograf under festivalen, mesta dels åt min andra blogg (Jag har förresten tagit lite bilder som jag skall försöka lägga upp där) men kanske även åt hemsidan i stort. Antagligen så kommer han inte kunna greja det men han verkar i vare fall ha ett intresse och vilja till det. Intresse är bra.

Carlos hade förresten bakat riktigt goda bullar och eventuellt är det en ny föreläsning på G på polishögskolan. Då planerar jag att följa med och att eventuellt få med mig Ulrika By från DN också, så kanske hon kan skriva något om det.
Jag kontaktade henne idag om hela Unga Vuxna-härvan, jag hoppas verkligen att hon har något intresse av att kolla upp dem mera, väntar på svar.

Självklart så bjöd jag in henne till lyktfestivalen också.


Att bero på intresse och lyktfestival. Marie som håller på att filma Ziggy's dokumentär, och som var med och filmade mig i Måndags, är intresserad av att filma spelningen. Det kommer att bli värsta stora grejen, jag bara vet det. Det var förövrigt trevligt med Ziggy senast. Bestämmer de sig för att ha med mig i dokumentären så skulle det kännas kanon. Kanske det äntligen blir något av att föreläsa på riktigt, jag håller i alla fall tummarna om det.
Och javisst, om jag är med och lirar på festivalen så är det tillsammans med Bunch of Psychos, det vill säga Anette och Ziggy.


Efter besöket på Fontänhuset åkte jag vidare in till Kungsan för att kika på Ung08. Äckligt mycket folk, framförallt av kategorin fjortisar, en jäkla tur att jag hade med Oswald över telefonen - vad är det förresten för pullver som gör dig arbetslös? Idioter! Men du vet vad jag tycker och du kommer fixa't!
Trots allt är vi stenar på en öde planet, hjärtat.
Men Kungsan i alla fall. Åkte in för att träffa Stefan, ellerhopp om att träffa honom i varje fall, men han var iväg på någon explosion vid KS och istället träffade jag Ann. På fredag skall jag och "BRIS-priset" ta oss en ny tur och förhoppningsvis finn Stefan på plats då. Jag fick tips om ett polisbluesband som jag tänkte höra mig för med när jag har fått nummret till han Curre eller vad han nu hette.


Imorgon ska jag och mamma fixa en del grejer till mig och förthoppningsvis får jag äntligen gitarrhelvetet som v i alltid har glömt under de senaste månaderna.
På Lördag ska jag och Salomon och någon Nicole ut på Torget, tro det eller ej, men det kan ju bli trevligt.


Kvällen spenderas, och har spenderats, men att lyssa igenom Oswald's skäggrock, Iced Earth, skicka nya förfrågningar till band och att skriva, eller blogga då. Han Jakob har förresten hört av sig igen, det gör mig glad.


Jag måste försöka komma igång med pluggandet igen. Jag vill få ett betyg i Svenska B så att jag kan avsluta det och jobba mig emot ett komplett slutbetyg. Frågan är bara hur i helvete jag ska lyckas med det. Men jag ska! På något sätt ska jag för jag vill faktiskt plugga vidare. Socionom. Eller reporter. Men hur i helsike ska jag palla trycket?


För mycket tankar nu, jag måste maila vidare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beth - 5 april 2010 19:33

Nu har jag tagit och skaffat mig en blogg på Blogg.se i hopp om att jag hittar saker och ting bättre där. Alltså; ny adress:   Shortforcrazy.blogg.se     Den här kommer givetvis att finnas kvar då jag har alla mina tidigare inlägg här. Ka...

Av Beth - 5 april 2010 18:21

Ja, nej, det gör ju inte det.Jag ligger så sjukt efter i allt. Förstår mig tamejtusan inte ens på den här nya varianten av bloggen, hur länge den nu har varit ny. Trivdes med bloggagratis där man iaf kunde ladda upp en visningsbild. Funderar nästan s...

Av Beth - 4 april 2010 23:13

Det var det där med bloggandet ja. Skrivandet. Har ju varit utan dator i ett antal månader (nej, jag tänker inte sitta vid en offentlig), men nu har jag äntligen skaffat en skärm till datorn som jag fick av de underbara personer som mina senaste ho...

Av Beth - 1 januari 2010 18:51

Då kan en konstatera att deppigheten går rätt så snabbt upp och ner.   Konstatera 2) Lite så där halvsleeziga artiklar, om än gamla, kan få en till att dra på mungiporna och tina up ett par sekunder iaf, se på fan.   Konstatera 3) Reptiler oc...

Av Beth - 1 januari 2010 16:33

Nytt år, gamla minnen. Nytt år, samma ångest. Jag går upp och ner, sista tiden rätt stabil. Nu går jag ner. För att jag saknar den som jag en gång kallade käresta. Den som jag en gång kallade vän. Den som.. den som jag vet inte.Just nu vill jag g...

Ovido - Quiz & Flashcards