Direktlänk till inlägg 5 september 2008

ITG, kaos och ångest

Av Beth - 5 september 2008 20:48

Jag sitter i en lektionssal på ITG (IT Gymnasiet). Tillsammans med Emil. Åkte ut igår för att jag inte fixade att vara ensam hemma. Det är så himla mycket nu. Jag orkar inte. Kommer antagligen att bryta ihop när som helst. Tyckte det var bättre att följa med till skolan då, istället för att ligga ensam hemma i sängen hos honom tillsammans med min ångest och extrema vilja över att vilja skada mig (lyckades stå emot en enorm lust av att köpa nya rakblad (kalla mig emo >_<'), men börjar smått undra om det verkligen var så starkt gjort).

Men så fort bussen började närma sig ”slutdestinationen” så började jag ångra mig och få en rejäl ångest. Bara att behöva gå med en namnlapp (Charlotte Besök) på bröstet ger mig en obehaglig känsla av ångest.


Jättebra att man kommer in sist i klassrummet då oxå -.-' Det la sig en del efter första lektionen iaf. Historia, det var lite intressant. Såg någon film om en gladiator som hade funnits i verkliga livet. Dock höll jag på att somna och få sockerfall, men gick bra. Åt en macka och en yoghurt (det är rätt mycket med tanke på mina matvanor under den senaste tiden, onyttigt eller nästan inget alls (över ett dygn eller mer)) under rasten och kom självklart försent till nästa lektion med!

Gud vad det känns ovanligt att inte få äta inne i en lektionssal, jag har ju alltid haft tillstånd till att göra det med tanke på diabetesen, på tal om ingenting alltså.

Denna lärare skulle självklart stanna upp oss mitt i klassrummet och fråga om jag var besök (Men va fan, gissa tre gånger!). Ytterligare en överdos av ångest!

Konstigt nog så gillade jag den lektionen med. Samhällskunskap. Definitivt inte mitt starkaste ämne. Jag behövde ju inte delta, men det var nästan svårt att låta bli. Försökte ”sporra” Emil till att vara lite mer deltagande. Försökte t.ex vara med och diskutera när det var sådana uppgifter.

Det var en intressant lektion, hade väl visserligen kunnat vara bättre, men fick anstränga mig lite smått för att inte haspla ur mig saker jag med ^^'

En kille (Gustav, han som petade Emil i naveln XD) berättade en rätt så intressant nyhet om en kille som hade begravt sin far, trodde dom, 5 år tidigare och hade nu sett honom på TV, vid liv. Det är ju kanske inte vad man förväntar sig.

Det var en kille som var ett rejält pulver! Klantigare kille får man nog leta efter. ”Jag tror att vissa åsikter är medfödda. Asså, typ min mamma vill att jag ska klippa mig, men jag vill ju ha långt hår.. å de måste ju typ va medfött”. Hallå, vilken planet bor du på? Maccun, en utav dom som Emil umgås med i skolan, sa att det är väl snarare instinkter isf, inte åsikter. Det lät ju iaf bättre. När det gäller åsikter så vet jag inte om jag kan hålla med om att dom kan vara medfödda, men jag vet inte riktigt. Uppfostrad till att exempelvis anse att homosexualitet är fel, det kan jag ju förstå, även om jag är emot att det skulle vara fel (!), men att födas med att vilja ha långt hår, det tar jag nog inte så seriöst på. En åsikt är väl en sak och vilja en annan, eller? Han verkade iaf klantig. Man kunde ju tro att han hade lite otur just då, men tydligen var han så hela tiden. Men han bör ses för att kunna förstå vad jag menar!


Under hela den timman hade jag ont i magen av någon anledning, men det hade jag ju självklart glömt lagom till lunch. Måste ha tänkt på en elefant när jag la upp mat (även om jag ibland ser mig som än >_<'), för det blev så förbannat mycket. Fick tvinga i mig delar av maten. Känns inte bra att behöva slänga allt när man har blivit bjuden. Återigen påminns jag om hur rädd jag är för gymnasieskolor, högstadium med för den delen. Får tillbaka en massa minnen som jag under flera års tid har försökt glömma eller iaf tona ner så mycket det går. En skolmatsal är jävligt ångestframkallande! Mycket folk, mycket liv och jag vet inte allt.


Annars är det en helt okej skola, det finns en hel del folk som jag gärna skulle kunna tänka mig att vara vänner med på riktigt oxå, inte bara som ”Sama's/Cor-ai's tjej”. Skulle vilja ha en egen roll så att säga. På det sättet skulle det nästan vara enklare om folk tittade och viskade bakom ryggen, då skulle jag ha en anledning till all ångest, men nu har jag inte det :\ Det bara känns jobbigt iaf.

Vi träffade på Peci (Ludvig) ett par gånger, det var lite kul. Han är nog den som jag mest av allt skulle vilja vara vän med utanför ”Emils skola” mm. Minns våran gemensamma Dia Psalma spelning. Jag, Emil och han. Hade ingen aning om vem han var då, men eftersom jag tänkte ta med mig Anna (som givetvis inte bangade i sista minuten) på spelningen så gjorde det inget om Emil tog med sig honom. Ångrar idag att jag inte försökte prata lite mer (eller något alls!) med honom då. Minns våra ”mail” oxå. Synd att han slutade svara, hade verkligen kunnat se en vän i honom!


Minns tillbaka på Prillan's fest oxå. När jag träffade Sandra och Frida, och Prillan då (m.fl), för första gången på riktigt. Även om kvällen urartade sig i en jävla massa ångest och kaos för min del, så saknar jag det. Jag var en riktig tonåring/ungdom! Drickandes, pratandes och allt som hör till. Första gången ute på en klubb. Jag saknar det verkligen! (Återigen alla dessa minnen som jag aldrig lyckas få ur mig... fan)

Minns vår (jag, Emil, Prillan och efter ett tag hennes kille) första riktiga kväll ute på krogen oxå. Inte så jättetydligt, men det är ändå ett minne. Eurovision song contest 08. Fick ringa Lurifix för att ta reda på O'Learys öppettider :p

Och Birdie. Självklart Birdie! Mitt första LAN någonsin. Ytterligare en chans till att umgås lite tillsammans med Emils vänner. Jag kallar dom hans vänner iaf, om sedan han gör det vet jag inte. Nu när jag ska minnas minnena så går det självklart inget bra -.-' Det jag minns tydligast är Tomas. Lyckades få nästan en riktig vän! Om än lite speciell ^^' Han som skulle spela Lasse Lindh låtar på gitarren minns jag oxå, men kommer inte ihåg vad han hette eller hur han såg ut, bara att han skulle spela och att det inte blev av. Jo, det var ett litet rave oxå, om man nu kan kalla det för rave. Jag och Emil började bråka när jag höll på att langa ut sömntabletter oxå ;__; Mitt fel inser jag nu, tabletter ger man inte ut på det sättet, men just då var jag bara glad över att kunna hjälpa :\

Och nu inser jag att detta har jag antagligen redan skrivit om.

Fatta att det är kaos i mitt huvud när mina tankar och minnen dansar någon hyper cha-cha på det sättet!

Usch och blä.



Har kommit fram till att jag nog gör smartast i att dela upp alla mina kaostankar i olika inlägg. Stackars satar som ger sig in på att läsa detta, jag ber om ursäkt!


 
 
Jane

Jane

9 september 2008 22:53

"Stackars satar som ger sig in på att läsa detta, jag ber om ursäkt!" Du behöver inte be om ursäkt, tappar man intresset så slutar man ju läsa bara - eller hur? :) Jag läste hela vägen ner och det jag måste säga är att jag känner lite glädje, men mest ångest av att vara i skolmatsalar. Det känns som att allting därinne (pratet, maten, bacillerna, andedräkter) bara kryper in under huden på en och börjar växa där som elakartade bakterier.

http://jane.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Beth

10 september 2008 00:20

Jane

Jag vet att jag inte behöver be om ursäkt, men jag har en tendens till att alltid säga förlåt för ofta :\ Förutom när det verkligen gäller, då är jag rädd att jag säger det för sällan :'\
Gymnasium, fy, jag hade glömt hur ångestframkallande det kunde vara!
Föredrar Komvux en massa, men det får bli ett senare inlägg :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Beth - 5 april 2010 19:33

Nu har jag tagit och skaffat mig en blogg på Blogg.se i hopp om att jag hittar saker och ting bättre där. Alltså; ny adress:   Shortforcrazy.blogg.se     Den här kommer givetvis att finnas kvar då jag har alla mina tidigare inlägg här. Ka...

Av Beth - 5 april 2010 18:21

Ja, nej, det gör ju inte det.Jag ligger så sjukt efter i allt. Förstår mig tamejtusan inte ens på den här nya varianten av bloggen, hur länge den nu har varit ny. Trivdes med bloggagratis där man iaf kunde ladda upp en visningsbild. Funderar nästan s...

Av Beth - 4 april 2010 23:13

Det var det där med bloggandet ja. Skrivandet. Har ju varit utan dator i ett antal månader (nej, jag tänker inte sitta vid en offentlig), men nu har jag äntligen skaffat en skärm till datorn som jag fick av de underbara personer som mina senaste ho...

Av Beth - 1 januari 2010 18:51

Då kan en konstatera att deppigheten går rätt så snabbt upp och ner.   Konstatera 2) Lite så där halvsleeziga artiklar, om än gamla, kan få en till att dra på mungiporna och tina up ett par sekunder iaf, se på fan.   Konstatera 3) Reptiler oc...

Av Beth - 1 januari 2010 16:33

Nytt år, gamla minnen. Nytt år, samma ångest. Jag går upp och ner, sista tiden rätt stabil. Nu går jag ner. För att jag saknar den som jag en gång kallade käresta. Den som jag en gång kallade vän. Den som.. den som jag vet inte.Just nu vill jag g...

Ovido - Quiz & Flashcards